26. august 2019 åpnet Ruter Oslos første mobilitetspunkt på Filipstad i Oslo, Filipstad Mobilitetspunkt. Stasjonsbaserte el-biler og el-sykler tilbys befolkningen for døgnåpen disposisjon som supplement til andre former for transport i byen. Tilbudet gjør det lettere for flere å ta seg rundt i Oslo uten å bruke privatbil.

− Tidligere denne måneden la byrådet fram en klimastrategi. Oslo skal bli verdens første utslippsfrie storby, og det nye mobilitetspunktet ved Filipstad vil gjøre det lettere for flere Oslofolk å ta seg rundt i byen på en effektiv og miljøvennlig måte. Det gir renere luft og en hyggeligere by for oss alle, uttaler Raymond Johansen, byrådsleder i forbindelse med åpningen.

Filipstad Mobilitetspunkt består av 9 fraktcontainere og en ladeplass med soltak med kapasitet for 8 el-biler og diverse el-sykler. Mobilitetspunktet har et fotavtrykk på ca. 450 kvm inklusiv bygg og ladeplass. I bygget inngår et sykkelutsalg/verksted og utvendig er det utplassert 2 pakkebokser i et samarbeid med Posten.

− Aldri før har flere reist med sykkel, el-bil eller kollektivtransport i Oslo, og dette er fremdeles bare begynnelsen. Vi gjennomfører nå det største kollektivløftet siden T-banen ble bygget etter krigen, med nye trikker, flere elbusser, 5-minuttsavganger på T-banen og ny T-banelinje til Fornebu. I dag åpner vi Oslos første mobilitetspunkt, som vil gjøre det enda lettere å reise miljøvennlig, sier Lan Marie Berg, miljø- og samferdselsbyråd.

Prosjektet er realisert gjennom et samarbeid mellom Filipstad Utvikling (Cityhubs), Oslo Havn, Ruter, Move About, MMW Arkitekter, Spesialcontainer, Statens Vegvesen og Bymiljøetaten.

  • Adresse: Filipstadveien 5c
  • Oppdragsgiver: Ruter
  • Prosjekt ferdigstilt: August 2019

MILJØGEVINST & REDUSERTE KOSTNADER

100%

Omstilling fra diesel
til elektrisitet

2500

Tonn CO2 i redusert
utslipp pr. år

500

Færre lastebiler
på strekningen i 2020

Våre andre prosjekter